3 shopping apps waar je als consument blij van wordt

3 shopping apps waar je als consument blij van wordt

15-05-2019-image-1-2

Voor veel (web)winkels is een goede shopping app tegenwoordig een musthave. Het maken van een goede shopping app is echter nog niet zo eenvoudig. Er zijn verschillende zaken waar je vooraf goed over moet nadenken. Waarvan de belangrijkste misschien wel is: waar hebben jouw klanten echt behoefte aan als het aankomt op een shopping app? Ter inspiratie hebben wij drie soorten shopping apps voor je op een rij gezet waar je als consument blij van wordt.

1. Een shopping app waarbij gebruiksgemak voorop staat

Het klinkt misschien als een open deur, maar als retailer zet je je klanten natuurlijk altijd op de eerste plaats. Tevreden en trouwe klanten zijn immers goud waard. Ook als het gaat om het (laten) bouwen van een shopping app, doe je er dus verstandig aan om de consument als uitgangspunt te nemen en ervoor te zorgen dat je app gebruiksvriendelijk is. Grote bedrijven als Bol.com, Albert Heijn en Zalando begrijpen dit maar al te goed. Bij deze apps zijn content, features en de integratie met de smartphone, perfect op elkaar afgestemd. Dit resulteert in optimaal gebruiksgemak voor de consument. Zo ben je bij deze apps altijd ingelogd, waardoor je snel en gemakkelijk kunt winkelen. Ook maak je heel eenvoudig een boodschappenlijstje of favorietenlijst aan en kun je eenvoudig zoeken naar artikelen of producten.

2. De inspirerende fashion app

Een shopping app biedt naast het verhogen van de omzet nog veel meer voordelen. Bijvoorbeeld als het gaat om de interactie met je klanten. Met slimme toepassingen kun je je klanten optimaal benaderen en inspireren om zo de klantreis positief te beïnvloeden. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘swipe & like’ toepassing in de door ons gemaakte app voor van den Assem. Zo kun je de nieuwste trends en artikelen laten zien, je klanten inspireren én ze tegelijkertijd beter leren kennen. Dit laatste is weer handig om nog gerichter te communiceren. Dit stelt je in staat om relevante suggesties te doen voor een volgende aankoop en gesegmenteerde marketingcampagnes op te zetten. Perfect afgestemd op de belevingswereld en wensen van de klant. Het resultaat: betrokken en blije klanten die vaker getriggerd zullen worden om de app te openen.

3. Een shopping app met loyaliteits­programma

Korting, cadeaus en extra’s, we zijn er met z’n allen dol op. Wil je je klanten nóg beter aan je binden, koppel dan een loyaliteitsprogramma aan je shopping app. Dit kan in de vorm van een digitale klantenkaart, exclusieve aanbiedingen of persoonlijke beloningen. Kies voor een aanpak die past bij jouw merk of winkel. Zo kiest INTERSPORT bijvoorbeeld voor een exclusief VIP-programma waarbij je op basis van gedane aankopen tegoed spaart en heeft van den Assem een klantenkaart met statussen en exclusieve privileges en krijg je als Plus Member bij H&M verrassingscoupons en toegang tot speciale collecties en events. Waar je ook voor kiest, loyalty marketing zorgt ervoor dat consumenten zich meer betrokken voelen bij je merk. Zo maak je van je klanten fans en realiseer je tegelijkertijd een hogere conversie voor je webshop.

Ben je benieuwd hoe wij jouw klanten ook blij kunnen maken met een shopping of loyalty app? Eén die naadloos aansluit bij je visie en doelgroep? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.

Leuk artikel? Deel het.