Een digitale klantenkaart; 4 voordelen

Een digitale klantenkaart; 4 voordelen

Klantenkaart in de Daka VIP app

De klantenkaart is terug van nooit weggeweest. En dan vooral de digitale klantenkaart. Even leek het erop dat de klantenkaart zijn beste tijd had gehad, maar niets is minder waar. Een digitale klantenkaart biedt namelijk veel voordelen. Niet alleen betrek je dankzij de digitale klantenkaart jouw klanten meer bij je merk of winkel, ook kun je de conversie ermee verhogen en gesegmenteerde marketingacties inzetten. Wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf? Je leest het hier!

1. Je leert je klanten kennen

Als bedrijf wil je natuurlijk je klanten de best mogelijke klantervaring bieden. Dat lukt alleen als je weet waar je klanten behoefte aan hebben. Met een digitale klantenkaart verzamel je waardevolle data over je klanten. Hierdoor leer je je klanten nóg beter kennen. Zo weet je bijvoorbeeld waar je klanten naar zoeken, hoeveel geld ze gemiddeld besteden, wat hun leeftijd en geslacht is, hoe vaak ze shoppen en op welke tijdstippen. Op basis van deze informatie kun je het assortiment, de aanbiedingen en advertenties aanpassen aan je klanten. Op die manier creëer je de best mogelijke klantervaring en verhoog je niet alleen je omzet, maar ook de klantloyaliteit.

2. Je verhoogt de loyaliteit van je klanten

Met behulp van een digitale klantenkaart kunnen klanten sparen voor extra korting, cadeaus of bijvoorbeeld een upgrade. En daar zegt niemand ‘nee’ tegen. De meeste mensen zijn namelijk dol op extraatjes. Ook als ze daar nog wat voor moeten bijbetalen. Om je klanten te verleiden om te beginnen met sparen, is het trouwens een slim idee om spaarpunten cadeau te geven bij de eerste aankoop. Ze zullen dan eerder geneigd zijn om hun vervolgaankopen ook bij jou te doen, om op die manier meer punten te sparen. Zo zorg je voor trouwe klanten die blijven terugkomen.

3. Meer contact met je klanten dankzij digitale klantenkaart

Wanneer je start met loyalty marketing met behulp van een digitale klantenkaart, creëer je automatisch meer contactmomenten. Klanten zullen nieuwsgierig zijn en vragen hebben over het spaarprogramma, de voordelen en acties. Daarnaast kun jij dankzij de klantenkaart je klanten regelmatig informeren over nieuwe spaaracties, aanbiedingen en relevante nieuwe producten. Let op, vraag vooraf wel even toestemming! Ook een goed idee: nodig een specifieke klantengroep uit voor een exclusief evenement zoals een Ladies Day, een informatiemarkt of proeverij.

4. Online en offline gemak

Een digitale klantenkaart is niet alleen handig voor aankopen in de webshop. Je kunt hem omnichannel inzetten: dit betekent dus punten sparen en inwisselen op alle online én offline platformen. Van webshop, tot pop-up store en van evenement tot warenhuis. Waar je klanten zich ook bevinden, hun klant- en spaargegevens hebben ze altijd bij de hand dankzij de digitale klantenkaart. Daarnaast kun je extra gemak bieden door alle aankopen, spaarpunten, vouchers, korting- en cadeaukaarten in de loyalty app op te slaan.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie over digitale klantenkaarten, loyalty- of shopping apps? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je er graag alles over.

Leuk artikel? Deel het.