Meer webshop verkopen? Zorg voor een interactieve mobiele app

Meer webshop verkopen? Zorg voor een interactieve mobiele app

18-02-2019-image-1

Je hebt een goedlopende webshop en je krijgt regelmatig orders binnen. Het ontbreekt echter nog aan één ding: een goede shopping app. Zodat je klanten altijd en overal op eenvoudige wijze kunnen profiteren van alle voordelen die ze ook terugvinden in je webshop. Hoogste tijd dus om een webshop app te laten bouwen om zo nóg meer webshop verkopen te genereren. Maar waar moet je op letten? In dit artikel lees je hoe je een goede shopping app laat bouwen die bijdraagt aan een hogere omzet.

Zorg voor optimaal gebruiksgemak

Gemak dient de mens. Dat geldt zeker voor shoppende mens. Niets is zo vervelend als een onoverzichtelijke app waarbij je eindeloos moeten doorklikken om te vinden wat je zoekt. Een goede mobile shopping app zorgt er daarom voor dat je klanten altijd maar een paar klikken verwijderd zijn van hun volgende aankoop. Verder is het belangrijk om de webshop goed te integreren in de app, zodat de shopping app naadloos aansluit op je webwinkel. Zo shoppen jouw klanten net zo makkelijk in de shopping app als in je responsive website.

Denk bij een shopping app aan loyalty marketing

Een shopping app is veel meer dan een verlengstuk van je webshop. Het biedt ook nieuwe mogelijkheden om met je klanten te communiceren en trouwe klanten te belonen. Bijvoorbeeld met behulp van slimme toepassingen op het gebied van loyalty marketing. Creëer relevante content in de vorm van een nieuwsfeed, maak gebruik van digitale klantenkaarten, privileges en exclusieve coupons om je klanten nóg meer te betrekken bij je merk en winkel. Zo zijn er tal van toepassingen die je helpen om de klantreis zo in te vullen dat je klanten levenslange fans en ambassadeurs worden.

Hogere conversie door personalisatie

Als je klanten het gevoel hebben speciaal te zijn, dan zullen ze eerder geneigd zijn om voor jouw merk te blijven kiezen. Met behulp van een shopping app kan je hier goed op inspelen met persoonsgerichte communicatie en exclusieve persoonlijke aanbiedingen. Denk aan realtime updates over bestellingen, VIP-kortingen en aanbiedingen op basis van eerder gedane aankopen. Daarnaast zorgt de juiste architectuur ervoor dat je beschikt over één klantbeeld en gesynchroniseerde klantprofielen op alle platformen. Iets wat de klantbeleving en daarmee de conversie ten goede komt.

Veiligheid en privacy

Tot slot wil je natuurlijk dat jouw klanten veilig kunnen shoppen met jouw app en houd je kwaadwillenden graag buiten de deur. Zorg er daarom voor dat je mobile shopping app voldoet aan alle wettelijke, technische en organisatorische verplichtingen op het gebied van veiligheid en privacy, zodat jouw klanten onbezorgd kunnen shoppen. Schakel zo nodig de expertise in van een security specialist.

Wil je graag meer informatie over shopping apps of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek. Bij bViva mobile delen wij graag onze kennis op het gebied van shopping en loyalty apps, omnichannel marketing en Big Data.

Leuk artikel? Deel het.