Mobile website vs. interactieve app. Wat werkt in jouw situatie?

Mobile website vs. interactieve app. Wat werkt in jouw situatie?

26-03-2019-image-1-wide

Mobile marketing wordt steeds belangrijker. Als bedrijf of organisatie doe je er dus verstandig aan om ervoor te zorgen dat je klanten ook met hun smartphone toegang hebben tot alle digitale informatie, voordelen en mogelijkheden. Hiervoor kun je een mobiele website laten ontwikkelen, maar ook een interactieve app. Of misschien wel allebei. Wat in jouw situatie het beste werkt, hangt af van verschillende factoren. Wij zetten de belangrijkste op een rij, zodat je zelf kunt bepalen wat voor jouw organisatie het meest geschikt is.

Wat is een mobile website precies?

Een mobile website wordt speciaal ontworpen voor gebruik op smartphones en tablets. Het grote voordeel is dat je als gebruiker geen aparte app hoeft te installeren en dat de website in de standaardbrowser op je mobiele apparaat werkt. Net zoals een gewone website, kan een mobile website tekst, foto’s en video’s bevatten. Vaak perfect afgestemd op de behoeften van de gebruiker. Ook kunnen extra functies toegevoegd worden zoals direct bellen en locatiebepaling. Overigens is een mobiele website iets anders dan een responsive website. Bij een responsive website worden het ontwerp en de indeling van de reguliere website automatisch aangepast aan het scherm waarop gekeken wordt. Hierbij ontwerp je dus één website voor alle apparaten.

Wat zijn de kenmerken van een interactieve app?

Om een interactieve app te gebruiken moeten je klanten eerst de software downloaden via de Apple App Store of Google Play op hun smartphone. Deze apps worden ook wel native apps genoemd, omdat ze specifiek gebouwd worden in de programmeertaal van het besturingssysteem. Vervolgens wordt de app geïnstalleerd en kan men altijd en overal gebruik maken van de functionaliteiten. Functionaliteiten die vaak een stuk uitgebreider zijn dan bij een mobile website. Denk aan gepersonaliseerde content, augmented reality, interactieve games, digitale klantenkaarten, push-notificaties en eenvoudig afrekenen via mobiel bankieren. Daarmee heeft een interactieve app een positief effect op de betrokkenheid van je doelgroep bij je merk. Wist je overigens dat het overgrote deel van de tijd die we doorbrengen op onze smartphones, besteed wordt aan het gebruik van interactieve apps? Nog een goede reden dus om een mobile shopping app te laten bouwen.

Keuze tussen mobile website en interactieve app

Beide vormen van mobile marketing hebben zo dus hun eigen voordelen. Dat betekent echter niet dat ze inwisselbaar zijn. Wat voor jouw bedrijf het beste werkt, hangt af van je doelgroep, wat je wilt bereiken en aan welke voorwaarden het concept moet voldoen. Wil je op een laagdrempelige manier informatie verstrekken aan een zo breed mogelijk publiek? Kies dan voor een mobiele website. Wil je echter:

  • Gebruik maken van de functionaliteiten van een smartphone;
  • Naast online ook offline content aanbieden;
  • Interactieve betrokkenheid realiseren;
  • Trouwe klanten belonen door middel van loyalty marketing;
  • Een betere gebruikservaring creëren?

In al deze gevallen heeft een interactieve app de voorkeur. Met een interactieve app combineer je shopping, loyalty marketing en communicatie, zodat je klanten altijd en overal op eenvoudige wijze kunnen profiteren van alle voordelen die jij ze te bieden hebt.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of ben je er nog niet helemaal uit wat in jouw situatie het beste werkt? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van mobile marketing en interactieve shopping apps.

Leuk artikel? Deel het.