Retailer heeft grote moeite om shopper bij te benen

Retailer heeft grote moeite om shopper bij te benen.

16-10-2018-image-1

Retailorganisaties die nieuwe innovatieve, technologiegedreven oplossingen verkwanselen, en niet inspelen op wensen van de moderne, digitale shopper, moet elke dag worstelen om erbovenop te blijven. Dat signaal klinkt in lijn met de boodschap die topvrouw Susanne Sorg presenteerde op ons jaarevent: als retailers zich niet aanpassen, zijn ze binnen drie jaar gezien. Gisteren kwam Eddie Capel, CEO van de technologiepartij Manhattan Associates, met eenzelfde waarschuwing tevoorschijn op het jaarevent Manhattan Exchange in Londen.

Capel begon daarbij met de 80%/20%-regel, die een link legt met de meest waardevolle klanten en de daartoe benodigde investeringen. Deze regel was ooit in beton gebeiteld, maar ja, het is nu ook zo: de tijden zijn drastisch veranderd. De klant gedraagt zich wispelturiger dan ooit, de wensen van shoppers reiken tot de hemel, dus heeft de retailsector zich telkens aan nieuwe wetmatigheden aan te passen. “Het is de hoogste tijd om oude regels te herschrijven”, aldus Capel.

Superhoge eisen

Waar we naar toe moeten, is een technologieconcept waarbinnen organisaties snel kunnen anticiperen op de shopperactualiteit. In deze omnichanneltijd zie je immers dat shoppers superhoge eisen stellen aan retailorganisaties, die de grootste moeite hebben om veranderende klantenwensen, nieuwe distributiemodellen of ontwikkeling van nieuwe kanalen bij te benen. Wat je daar vanuit het perspectief van Manhattan Associates over kunt zeggen: ICT-systemen moeten vooral flexibel zijn, met ruimte voor aanpassingen om innovaties telkens een stap voor te zijn.

One view

A single source of the thruth, one view of the customer. Dat zijn de modewoorden van nu. Het blijkt echter verdraaid lastig om die ambities in de praktijk ook te laten lukken. Een retailexperience voor de klant is pas geslaagd als ook de laatste puzzelstukjes op hun plek vallen. Die wil een always on, always-convenient klantervaring. Manhattan Associates ondersteunt deze nieuwe ontwikkeling door te komen met een set aan nieuwe tools, die de organisatie steunen om van betekenis te blijven in deze ‘active’ world.

Smartphone

Mooi voorbeeld is de toepassing van Manhattan’s Labour Management Tool, die medewerkers inzicht geeft in hun dagelijkse prestaties en hen inspireert om duidelijke doelstellingen voor zichzelf af te spreken. Die inspanning, zowel op de winkelvloer als in de distributiecentra, werpen ook hun vruchten als het gaat om shopperondersteuning. Met de totale retailwereld onder de knop van zijn smartphone is de klant immers verwender geraakt dan ooit. Dus is het van doorslaggevend belang om die moderne, digitale shopper voor je te winnen met nieuwe, technologiegedreven oplossingen.

bron: shoppermarketingupdate

Leuk artikel? Deel het.