Retailers zetten de komende jaren meer mobiele technologie in

Retailers zetten de komende jaren meer mobiele technologie in.

20-09-2018-image-1

Mobiele apparaten zoals tablets en smartphones zullen een steeds prominentere rol gaan spelen op de winkelvloeren. Dit om ervoor te zorgen dat de winkelier de moderne consument bijhoudt en die ook in de winkel kan houden. Bijna negen op de tien retailers is van plan om onder andere apps en mobiele kassa’s te gebruiken in de komende drie jaar.

Uit een rapport van BRP, genaamd “The mobile world of retail“, blijkt dat binnen nu en drie jaar 89 procent van de retailers van plan is om hun winkelpersoneel uit te rusten met mobiele oplossingen, zodat ze real-time inzicht hebben in de voorraad en klantendata en zo klanten kunnen dienen en transacties kunnen verwerken vanaf elk punt in de winkel. Een iets kleiner percentage, 84 procent, is van plan om een mobiele POS-oplossing te gebruiken.

Retailers gaan ook steeds meer mobiele apps ook inzetten voor de kassa en de bijbehorende betalingen. Dit moet ervoor zorgen dat er gemakkelijker en sneller transacties worden voltooid in de winkel. Met een mobiele kassa kan de klant immers overal in de winkel z’n betaling voltooien. En als een betaalmogelijkheid wordt aangeboden als de klant net met een kledingstuk het pashokje komt uitgelopen, dan is er nog weinig ruimte voor twijfelen.

De mobiele oplossingen kunnen natuurlijk ook gebruikt worden om klantvragen snel te beantwoorden of om producten die niet op voorraad zijn bij te bestellen. Hierdoor hoeven klanten minder vaak nul op het rekest te krijgen en kunnen winkelmedewerkers de klanten beter van dienst zijn en is even naar achter lopen of een leidinggevende om hulp vragen niet langer nodig.

Lees het artikel hier ›

Leuk artikel? Deel het.