3 redenen waarom je omnichannel marketing niet moet onderschatten

3 redenen waarom je omnichannel marketing niet moet onderschatten

03-06-2019-wide

‘Omnichannel marketing’ een modekreet? Of alleen iets voor grote corporates? Zeker niet! Je klanten zijn overal. Online en offline. Al die verschillende marketingkanalen leveren een schat aan waardevolle klantdata op. Informatie waar je als merk of bedrijf je voordeel mee kunt doen om zo de beleving van je klanten naar een nóg hoger niveau te tillen. Lees snel verder en ontdek de 3 redenen waarom je omnichannel marketing niet moet onderschatten.

1. Een optimale klantervaring met omnichannel marketing

Omnichannel marketing stelt je in staat om je klanten nog beter te leren kennen. Je krijgt als het ware een compleet 360-graden-beeld van je klanten doordat alle contactmomenten in de klantreis je inzicht verschaffen in de behoeften van de klant, het oriëntatie- en aankoopgedrag, beslismomenten en servicevragen.

Stel: je hebt een schoenenwinkel met webshop en bijbehorende shopping app. Een klant zoekt online naar sneakers en ziet vervolgens een Facebook advertentie van jouw winkel voorbij komen. Zij klikt op de advertentie via haar smartphone en komt direct terecht in de shopping app, waar ze alle informatie vindt die ze zoekt en de sneakers van haar dromen meteen kan bestellen. Omdat ze een trouwe klant is, ontvangt ze bij haar aankoop direct nieuwe spaarpunten die ze kan verzilveren bij haar volgende aankoop. Of ze die nu doet in de webshop, via de app of in de fysieke winkel. Als bij levering blijkt dat ze per ongeluk toch de verkeerde maat sneakers heeft besteld, neemt ze contact op met de servicedesk die haar uitlegt hoe ze de sneakers eenvoudig kan omruilen voor de juiste maat. Online of in de winkel.

De interactie met jouw winkel verloopt soepel en de informatie die ze via de verschillende kanalen krijgt, is consistent. Dit zorgt voor een uitstekende klantervaring en levert jou waardevolle inzichten op waarmee je je klant in de toekomst nog gerichter kunt benaderen.

2. Meer betrokkenheid bij je merk

Die waardevolle inzichten worden gehaald uit de enorme hoeveelheden data die verzameld worden uit verkoop, transacties, servicevragen of andere contactmomenten. Dit wordt ook wel Big Data genoemd. Op basis hiervan kun je specifieke klantgroepen segmenteren of zelfs op individueel niveau gericht met je klanten communiceren. Door ze op de juiste plek, op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien. Hiermee word je als merk een stuk relevanter en creëer je een grotere betrokkenheid. En betrokken klanten zijn over het algemeen loyale klanten, die eerder geneigd zullen zijn om hun volgende aankopen ook weer bij jouw winkel te doen. Zeker als je dit aanmoedigt door middel van loyalty marketing. Bijvoorbeeld met persoonlijke aanbiedingen, privileges en exclusieve producten.

3. Een hogere conversie

Toegegeven, investeren in omnichannel marketing is niet iets wat je ‘even’ doet. Het vraagt om een andere manier van werken en denken, waarbij de klantbeleving centraal staat en de complete marketingstrategie wordt ingericht op basis van de customer journey. Zodat een uniforme klantbeleving ontstaat over alle kanalen heen. Heb je dit echter volledig geïntegreerd in je organisatie, dan zul je uiteindelijk merken dat het je een hogere conversie en uiteindelijk meer omzet oplevert.

Wil je meer informatie over de voordelen van omnichannel marketing of wil je weten op welke manier je dit het beste kunt integreren in jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we hoe we de betrokkenheid van je klanten kunnen vergroten en de best mogelijke klantervaring kunnen creëren.

Leuk artikel? Deel het.